ringerikspotet.no

I år kan vi fråtse! 2008-12-01
I år kan vi fråtse - I Ringerikspoteter. I år er det mer enn nok av de ”Røde Ringeriks” til godt over jul. I fjor på denne tida var lagrene nesten tomme for Ringerikspoteter – fra Ringerike.
Sommeren har vært god og høsten rik på de sollyse sletter. Ringerikspotetene har riktig kost seg og blitt mange og passe store. I år behøver ingen å være redde for ikke å få Ringerikspoteter fra Ringerike til rakefisken, lutefisklaget eller til jul. De 6 produsentene har laget nok poteter til alle. Til og med lofottorsken som kommer i februar vil kunne glede seg til selskap av den rosa Ringerikspoteten.

Nytt av året er at det blir sortert ut små delikatessepoteter. Foreløpig blir de solgt til restauranter i Osloområdet. Men utvikling av emballasje for butikkmarkedet går for fullt slik at alle skal kunne få snart.

De små Ringerikspotetene egner seg ypperlig til steking i olje. Sammen med litt flaksalt og persille, eller annet grønt gir de en hel liten rett.

Mange nordmenn har spist Kanaripoteter med forskjellige sauser i syden. I Norge kaller vi det saltkokte poteter. Disse kan bli fine tapas når de serveres varme eller avkjølt sammen med en dipp-saus.

Ringerikspotetene selges nå i butikkene i to sorteringer: Små (35-42) og middels store (42-52). Seinere vil en sortering som er mindre enn 35-millimeter komme som en egen gourmet-pakning.

Ringerikspoteter fra Ringerike. Poteten fra de sollyse sletter.

ors