ringerikspotet.no

MÃ¥nedens opskrift - september
Lammestek med ovnstekte ringerikspoteter og salat 2009-09-15

4 porsjoner - ingredienser

·    800 g steik av lam
·    2 ss margarin eller olje til steking
·    Salt og pepper
·    600 g små ringerikspoteter
·    6 ss olivenolje
·    6 ss sennep
·    3 båter hvitløk
·    Salt 
·    100 g grønne oliven
·    100g tomater, halvtørket, eller småtomater
·    50 g valnøttkjerner
·    1 ss finhakket frisk rosemarin
·    1 ss finhakket frisk timian
·    50 g salatblader

Slik gjør du det:

  1. Gni kjøttet inn med salt og pepper, brun raskt og etterstek i ovnen på 175⁰C til termometeret viser 70⁰C.
  2. Skrubb poteter lett. Legg dem i en langpanne og vend inn sennep, olje og press hvitløk, strø på salt. Stek på 200⁰C i ovn til de er gjennomstekt .
  3. Bland oliven, tomat og valnøtter i en bolle. Strø over urter og vend inn salat.

 

Oppskrift fra Mari og Nils-Erik Frøhaug på Frøhaug gård.