Ringerikspoteten får beskyttelse!! 2007-07-18
Mattilsynet har i dag (25.juni 2007) godkjent at Ringerikspoteten får betegnelsen: Beskyttet geografisk opprinnelse.

Etter over fire års arbeid har produsentene av Ringerikspotet lykkes i å få poteten godkjent for merkeordningen Beskyttede betegnelser. Merkenavnet blir Ringerikspotet fra Ringerike. Å bruke bare ”sorts”-navnet Ringerikspotet ble som kjent avslått etter en lang behandling fram til i fjor høst.

Nå skal navnet markedsføres over store deler av landet gjennom blant annet informasjonsavis og materiell som lages av stiftelsen Matmerk i Oslo.

De seks bøndene i Ringerike og Hole håper på økt omsetning og bedre økonomi for den spesialproduksjonen som Ringerikspotet fra Ringerike er. Til grunn for produksjonen og omsetningen ligger en omfattende forskrift som ble godkjent sammen med navnet i dag.

Feiringen av begivenheten vil skje seinere i sommer og med et arrangement til høsten når poteten er ferdig til å nytes sammen med rakefisk , lutefisk og andre delikatesser.Ringerikspotet fra Ringerike tildelt prisen ”Årets råvare fra land”
Ringerikspoteten får beskyttelse!!
Tredobler salget (RB)
Kampen for eksklusivitet (RB)
Nypotet og potetnytt (RB)
Ringerikspotet BA på Innovasjon Norges nettsider
Ringerikspotet - en rund delikatesse
Poteter og cognac
Besøk til erter og potet (RB)


Tip a friendPrinter friendlyRingerikspotet BA | Anne Berte Lerberg | Ask, 3519 Hønefoss | T 48 20 84 03 | F 32 14 13 08 | post@ringerikspotet.no