ForsidenOppskrifterProduksjonHistorienDyrkingskalenderLinkerBUtikkerI media
Den hellige toenighet tar gastronomien til gamle høyder.
Lutefisk og ringerikspotet
Lutefisken er her!
Skal du sikre deg den beste lutefisken med de beste potetene er det til kjøkkensjef Christian Larris Honstad ved i Oslo du må dra. Utsøkte råvarer blir bearbeidet på eksepsjonelt vis av flinke fagfolk i historiske lokaler.
var der mandag, og flotte ringerikspoteter er det perfekte tilbehøret til nettopp lutefisk.
 
2020-10-27 Les mer...

Ringerikspotet kan kjøpes over hele landet.
Jubileumspotet i over 150

Sesongen 2020-21 er Ringerikspotetens 154. år på markedet. Fra oktober er potetene i mange av Norgesgruppens butikker, noen Rema-butikker og også hos noen Coop-butikker. Den gamle potetsorten vil også bli å finne i noen spesialbutikker, som Georg A. Nilsen på Majorstua, Villfisken og spesialbutikken Laksen på Bjølsen i Oslo.


Finner du ikke hele Norges delikatessepotet i din nærbutikk, kan du be butikken bestille poteten. Alternativt kan du ta deg en tur til Ringerikspotet på Ringerike.   

 


Norges beste potet snart i butikken
Ringerikspoteten godt i rute
160815 potet til måling

Alt tegner for en god 2019-sesong for Ringerikspotet. Potetene er oppe av jorden, ligger på lager og godkjør seg, og snart er de å finne i en butikk nær deg.


Historien om ringerikspoteten

I 150 år har en liten potet fra Ringerike gledet ringerikinger, oslofolk, østlendinger og bergensere. Med sitt særpreg har ringerikspoteten alltid vært sett på som selve aristokraten blant potetene.

Noen få potetknoller ble hentet fra Botanisk Hage i Oslo til gården Søndre By på Ringerike. Her begynte bonden Jens Aabel å dyrke dem. De små røde potetene, også kalt Aabler, ble etter hvert solgt på torget i Kristiania under navnet ringerikspoteter.

Ringerikspoteten dyrkes på de solrike åkrene ved Tyrifjorden på Ringerike. Det kalkrike jordsmonnet og det gode klimaet, altså produktets terroir, er avgjørende for potetens smaksrikdom og fine røde farge. Ringerikspoteten er en gammel landsort. Den dyrkes av et lite antall produsenter på Ringerike og sorteres og pakkes på eget gårdspakkeri.

Ringerikspoteten er både tradisjon og håndtverk, men først og fremst en nydelig gourmetpotet.

 


Aktuelt
Lutefisk og ringerikspotet
Potetsetting på Øren gård 16. mai
Pinnekjøtt og Ringerikspoteter.
Ringerikspotet - snacks
Potetopptakinga er i gang
Lammestek med ovnstekte ringerikspoteter og salat
Markvandring i Ringerikspotetåker
I år kan vi fråtse!
Årets måltid 2008
Koke - og skjæreprøven 2008


Tip a friendPrinter friendlyRingerikspotet BA | Bernt Gran | Ask, 3519 Hønefoss | T 93 00 59 33 | Facebook @ringerikspotet | post@ringerikspotet.no