Sommeren har vært god og høsten rik på de sollyse sletter. Ringerikspotetene har riktig kost seg og blitt mange og passe store. I år behøver ingen å være redde for ikke å få Ringerikspoteter fra Ringerike til rakefisken, lutefisklaget eller til jul. De 6 produsentene har laget nok poteter til alle. Til og med lofottorsken som kommer i februar vil kunne glede seg til selskap av den rosa Ringerikspoteten.
Nytt av året er at det blir sortert ut små delikatessepoteter. Foreløpig blir de solgt til restauranter i Osloområdet. Men utvikling av emballasje for butikkmarkedet går for fullt slik at alle skal kunne få snart.
De små Ringerikspotetene egner seg ypperlig til steking i olje. Sammen med litt flaksalt og persille, eller annet grønt gir de en hel liten rett.
Mange nordmenn har spist Kanaripoteter med forskjellige sauser i syden. I Norge kaller vi det saltkokte poteter. Disse kan bli fine tapas når de serveres varme eller avkjølt sammen med en dipp-saus.
Ringerikspotetene selges nå i butikkene i to sorteringer: Små (35-42) og middels store (42-52). Seinere vil en sortering som er mindre enn 35-millimeter komme som en egen gourmet-pakning.
Ringerikspoteter fra Ringerike. Poteten fra de sollyse sletter.
ors
|