I år kan vi fråtse! 2008-12-01
I år kan vi fråtse - I Ringerikspoteter. I år er det mer enn nok av de ”Røde Ringeriks” til godt over jul. I fjor på denne tida var lagrene nesten tomme for Ringerikspoteter – fra Ringerike.
Sommeren har vært god og høsten rik på de sollyse sletter. Ringerikspotetene har riktig kost seg og blitt mange og passe store. I år behøver ingen å være redde for ikke å få Ringerikspoteter fra Ringerike til rakefisken, lutefisklaget eller til jul. De 6 produsentene har laget nok poteter til alle. Til og med lofottorsken som kommer i februar vil kunne glede seg til selskap av den rosa Ringerikspoteten.

Nytt av året er at det blir sortert ut små delikatessepoteter. Foreløpig blir de solgt til restauranter i Osloområdet. Men utvikling av emballasje for butikkmarkedet går for fullt slik at alle skal kunne få snart.

De små Ringerikspotetene egner seg ypperlig til steking i olje. Sammen med litt flaksalt og persille, eller annet grønt gir de en hel liten rett.

Mange nordmenn har spist Kanaripoteter med forskjellige sauser i syden. I Norge kaller vi det saltkokte poteter. Disse kan bli fine tapas når de serveres varme eller avkjølt sammen med en dipp-saus.

Ringerikspotetene selges nå i butikkene i to sorteringer: Små (35-42) og middels store (42-52). Seinere vil en sortering som er mindre enn 35-millimeter komme som en egen gourmet-pakning.

Ringerikspoteter fra Ringerike. Poteten fra de sollyse sletter.

ors
Tips en venn
Send til e-post:
Fra e-post:
Melding:
Kode 


Lutefisk og ringerikspotet
Potetsetting på Øren gård 16. mai
Pinnekjøtt og Ringerikspoteter.
Ringerikspotet - snacks
Potetopptakinga er i gang
Lammestek med ovnstekte ringerikspoteter og salat
Markvandring i Ringerikspotetåker
I år kan vi fråtse!
Årets måltid 2008
Koke - og skjæreprøven 2008
Ringerikspotet fra Ringerike tildelt prisen ”Årets råvare fra land”
Ringerikspoteten får beskyttelse!!
Ringerikspotetene i rute.
Høring
Ringerikspoteten får ikke beskyttet opprinnelsesbetegnelse.
Årets Ringerikspoteter testes.
Vi sikrer ”rekrutteringen”
Avslag i første runde.
Tredobler salget (RB)
Kampen for eksklusivitet (RB)


Tip a friendPrinter friendlyRingerikspotet BA | Anne Berte Lerberg | Ask, 3519 Hønefoss | T 48 20 84 03 | F 32 14 13 08 | post@ringerikspotet.no