Moderne dyrking 2004-03-25
Framover mot 1990-åra var det lagt stor vekt på at potetavlingene skulle være store og potetene runde og glatte.

Ringerikspoteten ble produsert i et visst omfang, også utenfor Ringeriksområdet.  Mange Ringeriksbønder hadde sin faste produksjon og kunde-krets.Foto: Morten Brun

På 1990-tallet begynner mattrendene å endre seg.  Økonomien blant folk var blitt generelt god, og fokus ble mer lagt på tradisjonsmat og lokale matretter.  Norge var i ferd med å få franske tilstander innenfor kokkekunsten.  Interessen for gode råvarer og til dels eksklusiv  matlaging økte sterkt.
Særlig økte interessen for rakefisk og lutefisk sterkt. Som tilbehør til dette ble det brukt både Ringeriks- og mandelpoteter. 
Etterspørselen etter disse potetslaget økte. Derfor økte også produksjonen på Ringerike.

Neste



Ringerikspoteten
Aabler
Ringerikspoteter eller røde ringeriks.
Red Røyse.
Ringerike potetsalgslag.
Dyrkingsproblemer
"Skal forgå av Ringerikspoteter."
Ikke krigspotet
Paterson Victoria
Moderne dyrking
Potetdyrkerlaget.
Opprinnelsesmerking.
Beskyttede Ringeriks.
Ringerikspotetsang
Matglede.


Tip a friendPrinter friendly



Ringerikspotet BA | Anne Berte Lerberg | Ask, 3519 Hønefoss | T 48 20 84 03 | F 32 14 13 08 | post@ringerikspotet.no