
4 porsjoner - ingredienser
·    800 g steik av lam
·    2 ss margarin eller olje til steking
·    Salt og pepper
·    600 g små ringerikspoteter
·    6 ss olivenolje
·    6 ss sennep
·    3 båter hvitløk
·    Salt  
·    100 g grønne oliven
·    100g tomater, halvtørket, eller småtomater
·    50 g valnøttkjerner
·    1 ss finhakket frisk rosemarin
·    1 ss finhakket frisk timian
·    50 g salatblader
Slik gjør du det:
    - Gni kjøttet inn med salt og pepper, brun raskt og etterstek i ovnen på 175⁰C til termometeret viser 70⁰C.
 
    - Skrubb poteter lett. Legg dem i en langpanne og vend inn sennep, olje og press hvitløk, strø på salt. Stek på 200⁰C i ovn til de er gjennomstekt .
 
    - Bland oliven, tomat og valnøtter i en bolle. Strø over urter og vend inn salat.
 
 
Oppskrift fra Mari og Nils-Erik Frøhaug på Frøhaug gård.