Slik koker du Ringerikspoteter 2004-02-19
Foto: Riis StrømRingerikspotetene er mindre enn andre poteter. Potetene har "smilehull" som gjør at de er best å koke med skallet på.

Da bevares også den rosa fargen og den utsøkte smaken best. Ringerikspotetene bør kokes (trekkes) noe kortere tid enn andre poter da den er liten og lettkokt.

I kjele:
Legg potetene i kjelen og fyll opp med vann såvidt det dekker potetene. Mange bruker en rist i bunnen når de koker melne poteter.  Tidlig på høsten forhindrer dette at potetene koker så lett i stykker.
Kok potetene forsiktig uten å la vannet fosskoke.  Etter 10 - 12 minutter bør du kontrollere om potetene er kokt enten med en kniv eller en potetstikker. Ringerikspotetene er små, og beregn mindre koketid enn ved andre sorter.
Hell av vannet og la potetene dampe tørre på rista. Potetene kan gjerne Serveres i et tinnfat.  Hvis du dekker potetene med et klede vil de holde Seg lengre varme.

I mikrobølgeovn:
Ringerikspoteter kan også kokes i mikrobølgeovn, selv om vanlig kjele er å foretrekke.Beregn 4-5 minutter.Legg potetene i en beholder (ikke metall !) og ha i ½ dl vann.La potetene koke noen minutter på full effekt avhengig av antall
og størrelse.  Har du mer enn 4 poteter må du gjerne opp i over 5 minutter.   



Pinnekjøtt og Ringerikspoteter.
Ringerikspotet - snacks
Lammestek med ovnstekte ringerikspoteter og salat
Ringerikspoteter og fisk.
Slik koker du Ringerikspoteter
Salat med Ringerikspoteter og mango
Ovnsstekte Ringerikspoteter
Ringerikspoteter med rognkrem
Skrivergårdens potetløv.
Ringerikspoteter marinert i urtevinaigrette.
Potetmos
Ringerikspotet - en rund delikatesse


Tip a friendPrinter friendly



Ringerikspotet BA | Anne Berte Lerberg | Ask, 3519 Hønefoss | T 48 20 84 03 | F 32 14 13 08 | post@ringerikspotet.no