I kjele:
Legg potetene i kjelen og fyll opp med vann
såvidt det dekker potetene. Mange bruker en rist i bunnen når de koker melne
poteter. Tidlig på høsten forhindrer dette at potetene koker så lett i
stykker.
Kok potetene forsiktig uten å la vannet fosskoke. Etter 10 -
12 minutter bør du kontrollere om potetene er kokt enten med en kniv eller en
potetstikker. Ringerikspotetene er små, og beregn mindre koketid enn ved andre
sorter.
Hell av vannet og la potetene dampe tørre på rista. Potetene kan
gjerne Serveres i et tinnfat. Hvis du dekker potetene med et klede vil de
holde Seg lengre varme.
I mikrobølgeovn:
Ringerikspoteter kan også kokes i
mikrobølgeovn, selv om vanlig kjele er å foretrekke.Beregn 4-5 minutter.Legg
potetene i en beholder (ikke metall !) og ha i ½ dl vann.La potetene koke noen
minutter på full effekt avhengig av antall
og størrelse. Har du mer
enn 4 poteter må du gjerne opp i over 5 minutter.