Salat med Ringerikspoteter og mango 2004-03-10
Foto: Riis StrømDette er en mild men smakfull salat. Samtidig er den med alle de fargerike ingrediensene - en fryd for øyet.


Mango gir en litt syrlig spiss på salaten og sammen med Ringerikspotetskivene blir det også et lite måltid.

400 gr. middels store ringerikspoteter

2 tomater
1-2 vårløk
1 rødløk
½ mangofrukt.
(velg en frukt som er moden, men fast i kjøttet)
50 g Fetaost

Dressing:
2 spiseskjeer olje
2 spiseskjeer krydderedikk
2 spiseskjeer vann
salt og pepper etter smak


Det beste er å koke potetene dagen før, de blir fastere å skive da.
Ringerikspotetene kokes med skallet på, (evt. skylles i kaldt vann) og skallet tas av. 

Grønnsakene skylles og snittes; Tomatene skjæres i tynne båter, løken skjæres i ringer.
Mangofrukten halveres utenom steinen.  Skjær halve frukten i terninger. Potetene skjæres i skiver og blandes med de kuttede grønnsakene og fetaost.
Dressingen røres, smakes til med pepper og salt og fordeles jevnt over salaten.
Serveres med brød alene eller evt. kjøttrett eller fisk.  Vi har prøvd den til kokt torsk, og den smaker også fortreffelig til spekeskinke.

 



Pinnekjøtt og Ringerikspoteter.
Ringerikspotet - snacks
Lammestek med ovnstekte ringerikspoteter og salat
Ringerikspoteter og fisk.
Slik koker du Ringerikspoteter
Salat med Ringerikspoteter og mango
Ovnsstekte Ringerikspoteter
Ringerikspoteter med rognkrem
Skrivergårdens potetløv.
Ringerikspoteter marinert i urtevinaigrette.
Potetmos
Ringerikspotet - en rund delikatesse


Tip a friendPrinter friendly



Ringerikspotet BA | Anne Berte Lerberg | Ask, 3519 Hønefoss | T 48 20 84 03 | F 32 14 13 08 | post@ringerikspotet.no