400 gr. middels store ringerikspoteter
2 tomater
1-2 vårløk
1 rødløk
½ mangofrukt.
(velg en frukt som er
moden, men fast i kjøttet)
50 g Fetaost
Dressing:
2 spiseskjeer olje
2 spiseskjeer krydderedikk
2
spiseskjeer vann
salt og pepper etter smak
Det beste er å koke potetene dagen før, de blir fastere å skive
da.
Ringerikspotetene
kokes med skallet på, (evt. skylles i kaldt vann) og skallet tas av.
Grønnsakene skylles og snittes; Tomatene skjæres i tynne båter, løken skjæres
i ringer.
Mangofrukten halveres utenom steinen. Skjær halve frukten i terninger.
Potetene skjæres i skiver og blandes med de kuttede grønnsakene og
fetaost.
Dressingen røres, smakes til med pepper og salt og fordeles jevnt
over salaten.
Serveres med brød alene eller evt. kjøttrett eller fisk.
Vi har prøvd den til kokt torsk, og den smaker også fortreffelig til
spekeskinke.