Månedens oppskrift - desember
Pinnekjøtt og Ringerikspoteter. 2009-12-01

Det perfekte måltid å servere venner etter en travel uke.

Rundt juletider i fjor var Petter og jeg i Hønefoss for å finne antrekk til desembers mange trivelige sammenkomster. På Torvet herreklær kommer vi som vanlig i prat med innehaverne Per og Raghild Gundersen.

Som så ofte før blir Ringerikspoteten et yndet samtaleemne. Ragnhild med sin lidenskap for kokebøker, hadde funnet denne oppskriften i samlingen sin-  en perfekt oppskrift når du har liten tid til å stå på kjøkkenet, men har lyst til å invitere gode venner til et godt måltid i mørketida:



Pinnekjøtt med Ringerikspoteter:

 
Vann ut pinnekjøttet i minimum 14 timer. Bytt vann underveis.
Legg vaskede Ringerikspoteter med skall i en vid kjele
Hell på vann til det er ca. 2 cm igjen til toppen
Legg passe mengde pinnekjøtt oppå potetene!
Kok opp, og la det trekke i 3 timer med lokk.


Tilbehør : Kålrotstappe og kraft fra kjelen.
 
Vi var skeptiske, men Per og Ragnhild påsto at det gikk fint å koke kjøttet direkte på potetene, uten de tradisjonelle bjørkepinnene.

Da var det bare å legge seg i badekaret og slappe av før gjestene kommer.

Dette hørtes for godt ut til å være sant, så vi måtte hjem og teste.




 

Resultatet ble perfekt!


Pass på at du vanner ut kjøttet nok!
 



Pinnekjøtt og Ringerikspoteter.
Ringerikspotet - snacks
Lammestek med ovnstekte ringerikspoteter og salat
Ringerikspoteter og fisk.
Slik koker du Ringerikspoteter
Salat med Ringerikspoteter og mango
Ovnsstekte Ringerikspoteter
Ringerikspoteter med rognkrem
Skrivergårdens potetløv.
Ringerikspoteter marinert i urtevinaigrette.
Potetmos
Ringerikspotet - en rund delikatesse


Tip a friendPrinter friendly



Ringerikspotet BA | Anne Berte Lerberg | Ask, 3519 Hønefoss | T 48 20 84 03 | F 32 14 13 08 | post@ringerikspotet.no