Ringerikspoteter med rognkrem
Foto: Riis StrømDette er en liten forrett, enkel og god. Den har nok franske aner, men vi har benyttet lokale ingredienser fra Ringerike.

Ringerikspotetene er godt egnet til steking i ovnen og sammen med sikrogn fra Sperillen blir dette en smakfull opplevelse. Lakserogn kan også godt brukes.

4 personer

1 kg middels store Ringerikspoteter
2 ss olivenolje
litt grovt salt
2 dl. kremfløte
hvit pepper
et beger sikrogn eller lakserogn

Sett stekeovnen på 200 gr.  Vask og skrubb Ringerikspotetene godt og kok dem ¾ ferdige (8-10 min).

Slå av vannet, drypp litt olje over potetene og dryss med litt grovt salt (for eksempel. Maldonsalt).  Potetene settes i ovnen i ildfast form.  Stekes 20-25 minutter til de er gylne.  Skjær et kryss i toppen av hver potet. 

Pisk fløten til stiv krem.  Bland inn rognen og smak til, før rognkremen fylles i potetene. 

Server gjerne sammen med  litt forvellet, frest vårløk og litt gressløk.  Drypp litt god olje og balsamicoeddik rundt på fatet og server.  Dette er godt !

 



Pinnekjøtt og Ringerikspoteter.
Ringerikspotet - snacks
Lammestek med ovnstekte ringerikspoteter og salat
Ringerikspoteter og fisk.
Slik koker du Ringerikspoteter
Salat med Ringerikspoteter og mango
Ovnsstekte Ringerikspoteter
Ringerikspoteter med rognkrem
Skrivergårdens potetløv.
Ringerikspoteter marinert i urtevinaigrette.
Potetmos
Ringerikspotet - en rund delikatesse


Tip a friendPrinter friendly



Ringerikspotet BA | Anne Berte Lerberg | Ask, 3519 Hønefoss | T 48 20 84 03 | F 32 14 13 08 | post@ringerikspotet.no