Ovnsstekte Ringerikspoteter 2004-02-19
Foto: Riis StrømDenne retten passer til det meste -
Høstens lammestek eller elgstek, stekt eller bakt torsk, kyllingfilet, lammekoteletter...
Enkelt - og veldig godt!


Beregn 4- 5 poteter per person.
Olivenolje eller meierismør til steking.
Frisk rosmarin eller timian.
Salt og nykvernet pepper.

 

Skrubb potetene godt i rennende vann.
La dem tørke på kjøkkenpapir.
Del potetene i båter.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Brun forsiktig meierismør eller olivenolje i en liten langpanne,
og vend potetene i dette.
Klipp over friskt krydder.
Sett langpannen med poteter i ovnen.
Vend potetene en gang i blant.
Ferdige etter ca. 20 minutter, eller når en spiss kniv går lett gjennom.
Rikelig med nykvernet pepper og eventuelt salt etter smak.
Kan også stekes i gryte med lokk, men pass på å ikke ha for sterk varme.

Vel bekomme!



Pinnekjøtt og Ringerikspoteter.
Ringerikspotet - snacks
Lammestek med ovnstekte ringerikspoteter og salat
Ringerikspoteter og fisk.
Slik koker du Ringerikspoteter
Salat med Ringerikspoteter og mango
Ovnsstekte Ringerikspoteter
Ringerikspoteter med rognkrem
Skrivergårdens potetløv.
Ringerikspoteter marinert i urtevinaigrette.
Potetmos
Ringerikspotet - en rund delikatesse


Tip a friendPrinter friendly



Ringerikspotet BA | Anne Berte Lerberg | Ask, 3519 Hønefoss | T 48 20 84 03 | F 32 14 13 08 | post@ringerikspotet.no