Skrivergårdens potetløv. 2004-02-19
Foto: Riis Strøm(Brødrene Strøms Skrivergårdspoteter.)
Denne oppskriften ble til i jula 2003 da brødrene Jørgen, Øyvind og Bjarne kjedet seg og fant ut at de skulle lage potetchips.


Etter å ha testet Beate, fant de noen store Ringerikspoteter som de skivet i tynne skiver (med skallet på) i kjøkkenmaskinen. Etterpå ble mors smultgryte som det var stekt fattigmann i før jul, varmet opp, og potetskivene stekt til de hadde fin farge.

Helt uventet fikk Ringerikspotetskivene to fargekulører. De var gyllent brune med en mørkere sone innerst.  Etter avrenning på et gråpapir ble de sprøe og smakte ypperlig med et lite saltdryss på.  Skrivergårdspotetene var skapt !

 

                                  
Oppskrift:

Beregn 3 store Ringerikspoteter  pr. person

Skiv opp potetene i tynne skiver med skallet på i kjøkkenmaskin

Friter potetskivene i olje evt smult i ei jerngryte (pass på sprut !)

                                  

Legg potetene til avrenning på et gråpapir

Dryss på litt salt etter smak mens skivene er litt fuktige.

Spis og nyt smaken !

(Kan spises til det meste unntatt pannekaker).



Pinnekjøtt og Ringerikspoteter.
Ringerikspotet - snacks
Lammestek med ovnstekte ringerikspoteter og salat
Ringerikspoteter og fisk.
Slik koker du Ringerikspoteter
Salat med Ringerikspoteter og mango
Ovnsstekte Ringerikspoteter
Ringerikspoteter med rognkrem
Skrivergårdens potetløv.
Ringerikspoteter marinert i urtevinaigrette.
Potetmos
Ringerikspotet - en rund delikatesse


Tip a friendPrinter friendly



Ringerikspotet BA | Anne Berte Lerberg | Ask, 3519 Hønefoss | T 48 20 84 03 | F 32 14 13 08 | post@ringerikspotet.no