Ringerikspoteter marinert i urtevinaigrette. 2004-02-19
Foto: Riis StrømDette er en enkel, men utsøkt og frisk salat. Den passer godt til fisk og skalldyr.

Ringerikspotetene gir en fin gul og rosa farge til salaten. Vinaigrette er et fransk ord for olje-eddikkdressing. I dette

¾ kg Ringerikspoteter

Dressing:

2 ss edik, 5%
6 ss olivenolje
3 ss finhakkede krydderurter:
persille gressløk
estragon, kjørvel, basilikum
salt og pepper

Rør sammen eddik, salt og pepper. Rør inn olje
Med stålvisp.  NB ! Ta olje i eddiken, ikke omvendt.
Oljen danner nemlig en hinne rundt krydderiene, som hindrer smaksstoffene i krydrene å komme til sin rett. Tilsett de hakkede krydderurtene og rør om. Kok potetene mens vinaigretten godgjør seg.  Skrell potetene og skjær dem over en eller to ganger.  Avkjøl dem og hell marinaden over, og server.

Retten passer til panerte og friterte havreker, torskefilet etc.

 



Pinnekjøtt og Ringerikspoteter.
Ringerikspotet - snacks
Lammestek med ovnstekte ringerikspoteter og salat
Ringerikspoteter og fisk.
Slik koker du Ringerikspoteter
Salat med Ringerikspoteter og mango
Ovnsstekte Ringerikspoteter
Ringerikspoteter med rognkrem
Skrivergårdens potetløv.
Ringerikspoteter marinert i urtevinaigrette.
Potetmos
Ringerikspotet - en rund delikatesse


Tip a friendPrinter friendly



Ringerikspotet BA | Anne Berte Lerberg | Ask, 3519 Hønefoss | T 48 20 84 03 | F 32 14 13 08 | post@ringerikspotet.no